Schoorsteen

Schoorsteen

Uw schoorsteen is een belangrijk onderdeel van uw dak en van uw woning. Het is dan ook belangrijk dat deze in goede staat verkeerd. Door de wisselvallige weersomstandigheden in Nederland, kan de schoorsteen in de loop van de tijd doorlaatbaar worden. Ook kan het constante verschil tussen hitte en kou zorgen voor scheuren in de schoorsteen. Hierdoor krijgt regenwater de mogelijkheid om naar binnen te komen, wat kan zorgen voor schimmels en houtrot. Kortom, het is belangrijk uw schoorsteen regelmatig te laten controleren op gebreken.

Voorkomen van een schoorsteenbrand

Wij raden u aan minimaal een keer per jaar uw schoorsteen te laten vegen en controleren door een professional. Onverbrande deeltjes kunnen zich namelijk aan de wand van het rookkanaal hechten als gevolg van onvolledige verbranding. Deze deeltjes vormen een brandbare laag in het rookkanaal, welke gemakkelijk vlam kan vatten. Dit heeft als gevolg een schoorsteenbrand.

U wilt dit natuurlijk voorkomen. De beste manier om dit te doen is door goed onderhoud en regelmatige inspectie door een professional. Wij van Dakwerken Rotterdam staan voor u klaar om deze werkzaamheden voor u uit te voeren. Bij interesse of voor meer informatie en advies kunt u contact met ons opnemen!

dakdekkers [pb-city]

Gratis dakinspectie

Laat uw dak regelmatig door een professioneel bedrijf inspecteren om niet voor onverwachte situaties te staan. Bij Dakwerken Rotterdam kunt u deze inspectie gratis laten uitvoeren.

Offerte aanvragen?

Uw dak laten repareren of moeten uw dakpannen vervangen worden
dan bent u bij Dakwerken Rotterdam aan het juiste adres.